Ga naar de inhoud

Static site generators zijn uit, WordPress is weer aan

De afgelopen paar jaar heb ik mijn blogs omgeklust naat static site generators zoals Pelican en Hugo.

Wat er natuurlijk heel aantrekkelijk aan is, is dat je na het genereren geen actieve software meer nodig hebt op je server of opslagmedium. Alles is te bekijken met enkel een webbrowser die bij de bestanden kan. Geen applicaties zoals WordPress om bij te werken als er security update uitkomt. Ook heb je op die manier heel makkelijk een offline kopie voor archivering.

Ik wilde recent eens kijken hoe de Activitypub integratie van WordPress werkte, dus ik installeerde een nieuwe WordPress blog. En OW wat heb ik het gemak van zaken publiceren met WordPress gemist. Niet meer nadenken over Markdown syntax, geen gepiel met het toevoegen en schalen van afbeeldingen. Gewoon tiepen en sleur+pleur en je bent klaar.

Op deze manier is de drempel om een bericht te plaatsen zoveel lager voor me. Dit moet hem dan toch maar weer worden.

Dus ik moet maar even na gaan denken hoe ik dat laten we zeggen, vanaf volgend kalenderjaar, wil gaan doen. Ga ik de andere sites behouden en iets aan integratie doen, wordt het content migreren. E.e.a. zal ook afhangen van wat voor tools ik voor de integratie en/of conversie kan vinden.

Gepubliceerd inNiet gecategoriseerd

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *